NEW YORK
TERMINER UPP, SYSSELSÄTTNINGEN SJÖNK MINDRE ÄN VÄNTAT (Direkt)

2020-06-03 15:01

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terminerna för de ledande amerikanska börserna utvecklades positivt på onsdagen. USA:s president Donald Trump planerar att träffa sina seniora rådgivare redan i veckan för att diskutera alternativ för nästa stimulanspaket mot coronakrisen då hans administration förbereder förhandlingar med kongressen. I andra sidan av vågskålen fortsätter protester i USA efter afroamerikanen George Floyds död vid ett polisingripande.

Vid 14.45-tiden hade terminen för Dow Jones industriindex gått upp 0,9 procent och för det bredare S&P 500 låg den på plus 0,6 procent. Terminen för tekniktunga Nasdaq 100 hade ökat marginellt.

Antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA minskade med 2.760.000 personer i maj enligt en undersökning från ADP Employer Services. Enligt Trading Economics konsensusprognos hade marknadsaktörer förväntat sig en minskning med 9,0 miljoner personer, vilket bidrog till att dra upp stämningen.

Trots protesterna som utlösts av George Floyds död vid ett polisingripande verkar marknaden åtminstone hitintills obrydd. Chefsmarknadsstrategen Victoria Fernandez, på investmentbolaget Crossmark Global Investments, menar dock på att de konsekvenser som följer av oroligheterna för tillfället kan tänkas vara en större risk för marknaden än coronaviruset.

En konsumtion som minskar än mer i samband med protesterna är det största hotet mot återhämtningen av ekonomin, menar Victoria Fernandez.

"För en till två månader sedan sade folk att det är återöppningen av ekonomierna efter coronaviruset som kommer att vara ett problem. Vi kan öppna upp fabriker och få igång produktion igen. Om efterfrågan däremot inte finns kommer dock återöppningen ändå inte hjälpa ekonomin", sade hon till CNBC.

På bolagsfronten har Zoom Video Communications kommit med rapport under tisdagskvällen. Videokonferensbolagets intäkter kom in på 328 miljoner dollar för redovisningsåret 2021 vilket innebär en ökning på 169 procent jämfört med samma kvartal föregående år. Under onsdagens förhandel steg aktien 0,4 procent.

Kosmetikabolaget Coty meddelar att förhandling pågår med realitystjärnan Kim Kardashian om ett eventuellt samarbete. I fjol köpte Coty en kontrollpost i ett uppstartsbolag med verksamhet inom kosmetik och som ägdes av Kim Kardashians syster, Kylie Jenner. Coty-aktien avancerade 6,2 procent inför börsöppningen.

General Motors, Ford och Fiat Chrysler var upp mellan 1,6-3,3 procent i förhandeln efter att bildatainformatören Autodata redovisat försäljningssiffror för maj månad. Försäljningarna steg till 12,2 miljoner, att jämföra med 8,6 miljoner sålda fordon i april i år. Väntat var 11.1 miljoner.

Flygbolaget Boeing har ingått ett kompensationsavtal med den multinationella reseoperatören Tui gällande det förstnämnda bolagets krismodell 737 Max. Tui har beställt 61 exemplar av modellen och har hittills fått 15 plan levererade, plan som stått på marken sedan flygförbud på modellen trätt i kraft. Boeing kommer att kompensera Tui för de förlorade intäkterna - men med exakt hur mycket hålls hemligt. Boeing-aktien var upp 2,1 procent inför börsöppningen.

Noteringar vid 14:45-tiden
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)
Terminen för DJIA        +0,92%         
Terminen för S&P 500     +0,57%         
Terminen för Nasdaq 100  +0,04%         
2-åriga USA-räntan       +0,0124   till 0,1887%
10-åriga USA-räntan      +0,0258   till 0,7192%
Olja, US WTI             -0,41%    till 36:66 dollar/fat
Olja, Brent              -1,04%    till 39:16 dollar/fat
EUR/USD                  +0,0022   till 1:1189
KÄLLA: Infront.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Boeing - I dag

{point.key}

Ford Motor - I dag

{point.key}

General Motors - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -