Fonder
Pictet lanserar fond med fokus på familjeföretag (Direkt)

2020-06-03 13:22

STOCKHOLM (Fonder Direkt) Kapitalförvaltaren Pictet lanserar fonden Pictet-Family fund som fokuserar på familjeföretag och förvaltas av ett team lett av Alain Caffort and Cyril Benier i Genève. Det framgår av ett pressmeddelande.

"Flertalet studier visar att företag som ägs och drivs av familjer är mer lönsamma och överträffar icke-familjeägda företag. Framgångsrika familjeföretag medför ofta ett innovativt entreprenörskap, ett aktivt ägande samt en långsiktig strategi med anledning av successionsplanering. Sammantaget skapar detta gynnsamma förhållanden för långsiktigt sparande", skriver Pictet.

"Som ett familjeägt bolag och en av Europas ledande kapitalförvaltare är Pictet stolta att kunna erbjuda investerare möjligheten att dra nytta av familjeföretags unika styrka", tillägger kapitalförvaltaren.

Ett familjeföretag beskrivs av Pictet som ett bolag där en person, som ofta även är grundaren, eller en familj äger minst 30 procent av rösterna. Detta medför ett investeringsuniversum på drygt 500 bolag globalt, framkommer det.

Tjänsten Fonder Direkt produceras av Nyhetsbyrån Direkts fondredaktion, frikopplad från Direkts övriga redaktion. Material som kan vara finansierat och framtaget efter överenskommelse med extern part markeras med "uppdragsartikel" under rubriken.

Fondredaktionen +46 8 5191 79 05 https://twitter.com/Fonder_Direkt

Fonder Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -