CLAS OHLSON
RÖRELSERESULTAT -41 MLN KR 4 KV (EST -47,3) (Direkt)

2020-06-03 07:03

STOCKHOLM (Direkt) Clas Ohlsons rörelseresultat under det fjärde kvartalet (februari-april) i det brutna räkenskapsåret 2019/2020 uppgick till -41 miljoner kronor.

Analytiker hade i snitt räknat med ett rörelseresultat på -47,3 miljoner kronor, enligt Infronts sammanställning av fem estimat.

Det underliggande rörelseresultatet var -31 miljoner kronor, mot väntade -46,4 miljoner.

Bruttomarginalen blev 39,9 procent. Förväntat var 38,1 procent, enligt Infront.

Clas Ohlsons försäljning i kvartalet uppgick till 1.644 miljoner kronor, den organiska försäljningen minskade med 2 procent och försäljningen i jämförbara enheter och lokal valuta var oförändrad, vilket har meddelats tidigare.

På grund av osäkerheten kring covid-19 har styrelsen beslutat att ingen utdelning lämnas för verksamhetsåret 2019/20. Här var 5:01 kronor väntat enligt Infronts sammanställning.

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker i en sammanställning av Infront. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.Clas Ohlson B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -