XXL
AKTIEN +9% EFTER DNB ÅTERUPPTAGIT BEVAKNING MED KÖP (Direkt)

2020-06-02 10:40

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter att den norska sportkedjan XXL har förstärkt sin balansräkning, fått lättare lånevillkor (kovenanter) och dragit ned lagernivåerna börjar bolaget komma i form för att kunna dra nytta av de utsikter som väntas förbättras från och med det andra kvartalet.

Det menar DNB Markets, som var rådgivare till XXL i samband med den emissionen i maj, när banken återupptar bevakningen av bolaget och aktien med en köprekommendation.

DNB bedömer att XXL står inför strukturella utmaningar i ett mer långsiktigt perspektiv, medan utsikterna kortsiktigt ser starka ut.

"Vi tror fortsatt att sportdetaljhandelsmarknaden står inför signifikanta strukturella utmaningar i spåren av en ökad konkurrens inom e-handelssegmentet, en ökad direktförsäljning till kund av populära varumärken och en andrahandsmarknad med mer aktivitet", skriver banken, som samtidigt bedömer att dessa negativa faktorer i ett kortsiktigt perspektiv mildras av en stark inhemsk konsumtion, och här hänvisar DNB till reserestriktioner och till den branschkonsolideringen som skett på senare tid.

"Vi spår att ebitda-resultatet för det andra kvartalet kommer att landa kring 255 miljoner kronor, när vi utgår från en försäljningstillväxt om 12,6 procent", skriver DNB som tror att efterfrågan under april och maj varit "solid" efter en svag marsmånad.

DNB sätter riktkursen för XXL-aktien till 18:00 norska kronor. Vid 10.30-tiden på tisdagen handlas XXL upp nästan 10 procent till 16:41.

Sedan årsskiftet är aktien upp drygt 14 procent. Sett över de två senaste åren har kursen backat nästan 75 procent.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


XXL - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -