På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

VOLVO CARS
POLESTAR SKA UTMANA TESLA MED KINAEXPANSION - RTRS (Direkt)

2020-06-02 09:39

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Elbilsmärket Polestar, som är den Geelyägda Volvofamiljens premiummärke, överväger att ta ytterligare ett steg i konkurrensen med Teslas lokalt tillverkade Model 3 genom att expandera nätverket av utställningshallar i Kina, rapporterar Reuters med hänvisning till källor.

Den nya och Kinatillverkade Polestar 2, som baseras på Volvos modelldesign, kommer rulla ut i juli. Med detta planerar märket också att göra ett markant större lokalt avtryck genom 20 nyöppnade bilhallar, skriver nyhetsbyrån.

För närvarande har Polestar blott ett enda så kallat showroom, i Peking, men i det tredje kvartalet ska flertalet av de lokaler som nu planeras öppna, enligt Reuters.

Polestar kommer olikt den mer konventionella modellen med kontrakterade bilhandlare sälja direkt till kund, en strategi som också nyttjas av just Tesla och de kinesiska leverantörerna Nio och Alibababackade Xpeng Motors.

Tesla har drygt 50 visningshallar i Kina, medan Nio och Xpeng har över 100 hallar vardera.

Den nya modellen, Polestar 2, har drabbats av försening. Svenska kunder fick tidigare i veckan beskedet att leveranserna från Kina dröjer under coronapandemin.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -