SMART EYE
BILSEKTOR FORTS SATSA AKTIV SÄKERHET TROTS COVID -VD (Direkt)

2020-06-02 10:30

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Smart Eye, som är verksamt inom eyetrackinglösningar för bilindustrin, ser inga tecken på att biltillverkarna drar ned på sina investeringar i aktiv säkerhet som en följd av coronapandemin.

Det sade Smart Eyes vd Martin Krantz vid sin webbsända presentation i samband med Redeyes evenemang Growth Day som hölls på tisdagen.

Coronapandemin har lett till en lägre efterfrågan på bilar och påverkar den globala bilmarknaden.

"Man har redan sett att exempelvis Nissan/Renault sagt att de kommer att dra ned och omorganisera sin verksamhet, men att satsningarna på aktiv säkerhet kommer att fortsätta med samma styrka", sade Martin Krantz.

Han hänvisar till att bilindustrins satsningar på aktiv säkerhet handlar om långsiktiga investeringar som också drivs också av myndighetskrav på bilsektorn.

Under det första kvartalet i år avslutades flera stora upphandlingar inom DMS, Driver Monitoring Systems, där Smart Eye tog hem fem biltillverkare under kvartalet och nu bedömer sig vara klar marknadsledare inom DMS.

Martin Krantz hoppas kunna berätta mer om vilka alla bolagets OEM-kunder är när serieproduktion av bilmodellerna startar, vilket han uppger att de flesta gör fram till 2022.

"Det kan också finnas nya spännande kontrakt att tävla om under det här året", sade han.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Smart Eye - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -