Sensys Gatso
Sensys Gatso tecknar avtal i delstaten Ohio värt 21 miljoner kronor över fem år (Finwire)

2020-06-02 08:06
Trafiksäkerhetslösningsbolaget Sensys Gatsos amerikanska dotterbolag Sensys Gatso USA, valts ut av staden Parma, i delstaten Ohio i USA för att tillhandahålla sex trafiksäkerhetssystem för skolzoner komplett med programvara och tjänster. Det uppskattade värdet på detta operatörstjänstprogram är 2,2 miljoner dollar, motsvarande 21 miljoner kronor, under en femårsperiod. Det framgår av ett pressmeddelande.

Staden Parma har sedan maj 2009 använt fotoövervakning som ett verktyg för att begränsa trafik i hög hastighet i och omkring sina skolzoner. Kamerorna är aktiverade endast under skolterminerna och stängs av under sommarlovet när skolan är stängd.

Efter ungefär ett års samarbete med stadens tjänstemän har Sensys Gatso USA valts att ersätta den nuvarande leverantören av fotoövervakning i Parma, och kommer att implementera ett nytt kamerasystem med fasta mätplatser. Programmet förväntas vara igång under fjärde kvartalet 2020. Kontraktets längd är på fem år och det finns ytterligare två, tvååriga kontraktsförlängningar vilket möjliggör nästan ett decennium av kontinuitet i programmet.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Sensys Gatso Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -