NEW YORK
STARK AVSLUTNING, FORTSATT OPTIMISM, S&P500 +0,8% (Direkt)

2020-06-02 22:09

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York handlades upp på tisdagen då investerare fortsatte att vara optimistiska gällande återöppnandet av landets ekonomier.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp 1,1 procent till 25.742. Det bredare S&P 500-indexet steg 0,8 procent till 3.081 medan teknikorienterade Nasdaqs kompositindex ökade 0,6 procent till 9.609.

Börsen fick även stöd av att den statliga kinesiska tidningen Global Times under morgonen rapporterat att kinesiska företag fortsätter att köpa sojabönor från USA i linje med marknadsbedömningar och opåverkat av externa faktorer.

De våldsamma protester som har pågått i USA de senaste dagarna har inte påverkat finansmarknaderna nämnvärt. Donald Trump har meddelat att han är beredd att sätta in militären om delstaternas guvernörer inte använder sig av Nationalgardet.

Bland enskilda aktier steg betalningstjänstbolaget Western Union 13 procent sedan Bloomberg rapporterat att bolaget laget ett bud på MoneyGram, vars aktie i sin tur rusade 28 procent.

Starbucks var ned 0,9 procent. Kafékedjan räknar med en återhämtning i sin försäljning tidigast i september och ber anställda välja mellan förkortade arbetstider eller obetald ledighet fram till minst september, enligt CNBC.

Kreditkortsföretaget Visa var upp en dryg procent. Enligt Visa gick betalvolymerna i USA ned 5 procent i maj. Det var lägre än april månads tapp på 18 procent och ett möjligt tecken på att konsumenternas spenderande återhämtar sig när ekonomier öppnas igen.

Apple hamnade också i blickfånget efter medieuppgifter om sänkta priser för bolagets nya Iphonemodeller i Kina, Apples näst största marknad. Aktien stängde på oförändrad nivå.

Bland övriga teknikbolag var det marginella nedgångar för Facebook och Netflix då investerare valde att fokusera på bolag som gynnas mer av en återöppnande ekonomi.

Videokonferensbolaget Zoom Video Communications steg däremot 1,5 procent inför sin kvartalsrapport efter tisdagens börsstängning i USA.

Oljepriset fortsatta upp under tisdagskvällen med stöd av förväntningar om en förlängning av produktionsbegränsningar för Opec+.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 2 punkter till 0,68 procent.

Graf: S&P500-index, tisdag den 2 juni

Bildkälla: Infront

Henrik Berezin +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Apple - I dag

{point.key}

Netflix - I dag

{point.key}

Starbucks - I dag

{point.key}

Visa - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -