JÄRNMALM
VALE SPÅR LEVERANSÖKNING TILL KINA 2020 - RTRS (Direkt)

2020-06-02 10:31

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den världsledande brasilianska järnmalmsproducenten Vale spår att bolagets leveranser till Kina kommer att öka under 2020 jämfört med 2019 som en konsekvens av covid-19, rapporterar Reuters.

En fallande efterfrågan i resten av världen möjliggör ökade leveranser till Kina, enligt ett telefonsamtal mellan Vale och Kinas stålförbund CISA, rapporterar Reuters.

På fredagen meddelade den brasilianska järnmalmsexportören Companhia Siderúrgica Nacional (CSN) att en masugn med kapaciteten 1,5 miljoner ton per år stängts på grund av den minskade efterfrågan i marknaden.

Frågetecken har också uppstått kring Brasiliens leveranskapacitet givet att landet seglat upp som det just nu näst värst drabbade i världen av coronaviruset.

Järnmalmspriset har stigit med över 20 procent sedan krisens bottennivåer sattes i början av april. Priset är nu tillbaka på nivåer högre än innan covid-19 och uppgången har drivits på av tecken på att återstarten av världens ekonomier går smidigare än väntat samtidigt som de kinesiska lagren börjat sina. Kina sitter på ungefär hälften av världens stålproduktion, där järnmalm är den viktigaste råvaran.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Vale ADR - I dag

{point.key}

Nordic Iron Ore - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -