ISOFOL MEDICAL
VILL HITTA JAPANSK PARTNER UNDER 2020 - VD (Direkt)

2020-06-02 09:43

Forskningsbolaget Isofol Medical vill hitta en japansk partner till sin läkemedelskandidat arfolitixorin under 2020. En anledning till det är hur dyrt det är att bedriva studier i landet. En japansk partner ska då stå för studiekostnaderna i landet.

Det sade Isofol Medicals vd Ulf Jungnelius under sin presentation vid Redeyes Growth Day på tisdagen.

Under nästa år kommer Isofol Medical att försöka knyta till sig en global partner för arfolitixorin.

Isofol Medical utvärderar för närvarande arfolitixorin i Agent-studien i fas 3 vid behandling av spridd tjocktarmscancer i första linjens behandling. Enligt vd Ulf Jungnelius motsvarar enbart den här indikationen en blockbusterpotential det vill säga potential till en årlig försäljning på över 1 miljarder dollar.

Agent-studien väntas under slutet av innevarande år kunna uppvisa interimsresultat omfattande 300 patienter. Vid samma tidpunkt planerar Isofol Medical att studien ska färdigrekryteras.

Medan de flesta konkurrenter inom forskningen får börja inom senare linjers behandlingar kan arfolitixorin gå direkt mot första linjens behandling. Detta då arfolitixorin bygger på en tidigare känd molekyl.

Läkemedlet Leukovorin är en så kallad prodrog som kräver en omvandling i kroppen innan det blir aktivt. Skillnaden är att arfolitoxirin inte kräver denna omvandling som även har visat sig inte sker hos vissa patienter.

Om allt går som det ska är planen att arfolitixorin ska kunna lanseras under 2023. För att nå dit måste fas 3-resultaten leva upp till förväntningarna. För det krävs en tumörminskning på 10 procent (objektiv svarsgrad ORR) mer än nuvarande standardbehandling. Därutöver behöver arfolitixorin visa en positiv trend för så kallad progressionsfri överlevnad (PFS) det vill säga tiden från behandlingens start till att tumören fortsätter att växa samt för varaktigheten för minskningen (DOR).

Överlevnad, som inte är ett primärt mål i studien, behöver dock inte visa på en försämring. Tanken är dock att om tumören krymper kommer överlevnaden att förbättras som en effekt av det.

Ulf Jungnelius berättar stolt att "vårt preparat har ingen toxicitet", under presentationen.

Patenten för arfolitixorin löper fram till 2038 i USA och till 2034 i resten av världen.

Magnus Bernet +46 8 5191 7953

Nyhetsbyrån Direkt


Isofol Medical - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -