Beowulf Mining
Beowulf Mining släpper jorddata från Kosovo (Finwire)

2020-06-01 08:19
Prospekteringsbolaget Beowulf Mining släpper nu data över sina jordtester från Madjan Peak, en fyndighet inom Vardar i norra Kosovo.

Området som har granskats omfattar 1 400 meter gånger 700 meter. I enskilda tester har man funnit 0,36 gram guld per ton. Företaget har skickat iväg 157 tester för analys hos ALS Bor. Ett resultat väntas i mitten av juni.

Söder om Madjan Peak har man också funnit ett område med fokus på bly, zink, koppar och guld. Det är tre kilometer från en annan gruva som brutit bly, zink och silver sedan 1930-talet. Gruvan heter Stan Terg.

"Resultaten av jordprogrammet är mycket spännande, vilket tyder på potential för upptäckt av en epitermisk guldfyndighet på Madjan Peak och för bly-zink-koppar mineralisering längre söderut, ett stenkast från världsklassfyndigheten Stan Terg inom bly-zink-silver", uppger Beowulf Minings vd Kurt Budge i en kommentar.

Vardar siktar på att fortsätta att utforska Madjan Peak såväl via luften som via marken, men först måste restriktionerna kopplade till covid-19 lättas upp.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Beowulf Mining SDB - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -