Xintela
Xintela redovisar som förväntat inga intäkter i första kvartalet (Finwire)

2020-05-29 13:47
Xintela redovisar som förväntat inga intäkter i första kvartalet 2020. Bolaget rapporterar minskad förlust jämfört med samma kvartal i fjol.

Nettoomsättningen var noll kronor, i likhet med samma kvartal i fjol. Övriga intäkter var 2,6 miljoner kronor (0,0) och avser kostnade för onkologiverksamheten som vidarefakturerats till dotterbolaget Targinta.

Rörelseresultatet blev -7,5 miljoner kronor (-9,5).

Resultatet före och efter skatt var -7,5 miljoner kronor (-9,5). Resultat per aktie hamnade på -0,18 kronor (-0,24).

- Xintelas verksamhet fortskrider som planerat och även om det har varit en annorlunda start på året med allt vad coronapandemin har inneburit så har det inte haft någon större påverkan på våra projekt. Vi har känt av fördröjningar i vissa leveranser och har fått anpassa arbete och rutiner efter det. Personalen har tagit ett stort ansvar och hittat arbetssätt så att det praktiska arbetet trots begränsningar har kunnat flyta på. Det har varit extra viktigt för att kunna färdigställa allt som är kopplat till GMP-anläggningen och produktionen av vår stamcellsprodukt inför ansökan om produktionstillstånd och inspektion av läkemedelsverket. Vi planerar att lämna in ansökan under hösten, kommenterar vd Evy Lundgren-Åkerlund i delårsrapporten.

- Som vi tidigare har meddelat har coronavirusets framfart påverkat vår finansieringsstrategi och lett till förändringar i vårt planerade upplägg. För att ge oss tid att landa ett nytt finansieringsupplägg erhöll vi 22 maj ett lån om 18.9 miljoner kronor. Finansieringsarbetet fortskrider enligt vår förväntan och vi kommer att informera om upplägget inom kort. Det är vår uppfattning att vår plan för fortsatt finansiering kommer att bli framgångsrik och säkra Xintelas fortsatta verksamhet för kommande 12-månaderperiod, avslutar Evy Lundgren-Åkerlund.


[Tabell 1]

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Xintela - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -