Lannebo Teknik Småbolag
Mycronic steg 36 procent i april - Lannebo Teknik Småbolag (Finwire)

2020-05-29 11:46
Fonden Lannebo Teknik Småbolag steg 16,3 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 14,4 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 2,2 procent och är därmed bättre än index som har minskat 5,8 procent. Det framgår av en månadsrapport från fondens förvaltare Johan Nilke & Helen Broman.

"April månad fortsatte att präglas av corona och pandemins effekter på ekonomin. Dagliga rapporter om antal smittade, antal dödsfall samt stödpaket har styrt marknaden. Samtidigt har vi sett en kollaps i oljepriset, som under en period handlade på minus, dock på grund av tekniska effekter. Efterfrågan på olja har minskat kraftigt i spåren av corona, samtidigt som de oljeproducerande länderna inte dragit ned sin produktion i samma takt", skriver förvaltarna.

I april återhämtade sig världens börser efter det stora fallet i april, bland hade S&P 500 sina största uppgång sedan 1976.

knappt hälften av fondens innehav har kommit med sina rapporter för det första kvartalet, varav de flesta mottagits positivt av marknaderna.

Fondens största positiva bidragsgivare under månaden var medicinteknikbolaget MedCap som steg 29 procent i april.

"Hälsovård som sektor har gått starkt den senaste månaden, dels mot bakgrund av dess defensiva karaktär, dels beroende av ett ökat fokus på hälsovård i spåren av coronakrisen. MedCap har under månaden genomfört en riktad emission i syfte att skapa finansiell beredskap för nya förvärv. Vi ser positivt på att bolaget ser möjligheter i denna marknad och gör sig redo att agera. Vi har förtroende för ledningen och bolaget har en historik av lyckade företagsförvärv", fortsätter de.

Även Mycronic bidrog positivt till avkastningen med en uppgång om 36 procent under månaden.

Mest negativa bidragsgivare var det brittiska innehavet Learning Technologies Group som backade 8 procent. Fonden ökade innehaver i bolaget.

Fondens tre största innehav per utgången av månaden var Ping Identity Holding, MedCap och BTS Group med portföljvikterna 3,8, 3,6 respektive 3,5 procent.


[Tabell 1]

Victor Carlén
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lannebo Teknik Småbolag - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -