FEELGOOD
SKA VARSLA 50 ANSTÄLLDA, COVID-19 TYNGER EFTERFRÅGAN (Direkt)

2020-05-29 12:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hälsovårdsbolaget Feelgood inleder en process för att successivt minska personalstyrkan med ett 50-tal medarbetare till följd av att pandemin med sjukdomen covid-19 förväntas påverka efterfrågan under återstoden av 2020.

Det framgår av ett pressmeddelande där Feelgood uppger att bolaget måste vidta åtgärder för att anpassa verksamheten till en ny verklighet.

"Utbrottet av covid-19 har förändrat och minskat efterfrågan. På flera sätt har Feelgood kunnat möta förändringen genom färdiga digitala lösningar och kundanpassade tjänster och utbildningar. Vi kan konstatera att det inte räcker för att klara den vikande efterfrågan, utan det krävs ytterligare åtgärder", uppger hälsovårdsföretaget.

Feelgoods medarbetare har i genomsnitt uppsägningstider på omkring sex månader.

"Osäkerheten avseende efterfrågan och hur lång tid det tar att anpassa organisationen innebär att Feelgood måste agera proaktivt. Det ger Feelgood flexibiliteten att snabbt skala upp verksamheten när efterfrågan återkommer, men också att vidta ytterligare åtgärder om återhämtningen tar längre tid än förväntat", resonerar bolaget.

Den förväntade övertaligheten om cirka 50 medarbetare är fördelad över hela landet.

"Det är oerhört tråkigt att vi tvingas minska vår personalstyrka. Inte minst med tanke på Feelgoods framgångsrika utveckling de senaste åren. Tillsammans med de fackliga företrädarna ska vi nu arbeta intensivt och respektfullt för att finna lösningar för att så få personer som möjligt drabbas. Vi är väl förberedda för att snabbt kunna skala upp verksamheten i takt med att efterfrågan återgår till en normal volym", säger Feelgoods vd Joachim Morath.Feelgood Svenska - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -