DETALJHANDEL
JULA SKA ÖPPNA 10 NYA VARUHUS UNDER 2020 (Direkt)

2020-05-29 12:11

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Detaljhandelskedjan Jula, som bland annat konkurrerar med Clas Ohlson, planerarare att öppna tio nya varuhus under 2020.

Det framgår av ett pressmeddelande från Jula.

"Under de mycket speciella tider som råder just nu är det viktigt att vi fortsätter att jobba långsiktigt", skriver vd och ägare Karl-Johan Blank.

Vidare skriver bolaget att försäljningen i sin helhet har ökat markant under april och maj. Den fysiska handeln ser en stor omsättningsökning, men trenden är att e-handeln ökar mest, uppger bolaget.

På torsdagen meddelade även byggvarukedjan Byggmax, där Jula äger omkring 1,6 procent av kapital och röster, att den starka efterfrågan från gör-det-själv-trenden i det första kvartalet har hållit i sig i det andra kvartalet, när bland annat utlandsresandet minskar som en konsekvens av coronapnademin.

Under 2019, som var det första, enligt bolaget, "riktiga verksamhetsåret" med Jula Holding, landade omsättningen på cirka 8,2 miljarder kronor, med ett resultat om cirka 750 miljoner kronor.Clas Ohlson B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -