Billerud Korsnäs
Billerud Korsnäs tecknar nytt leveransavtal med UPM, reserverar 15 miljoner euro (Finwire)

2020-05-29 13:47
Förpacknings- och massaproducenten Billerud Korsnäs och UPM har ingått en överenskommelse som innebär att leveransavtalet för pappersmassa, ånga och el till produktionen vid Billerud Korsnäs bruk i Jakobstad förlängs. Det skriver Billerud Korsnäs i ett pressmeddelande.

Det ursprungliga avtalet ingicks 2012 i samband med Billerud Korsnäs förvärv av bruket i Jakobstad och skulle ursprungligen fortlöpa fram till juni 2022.

"Det nya leveransavtalet som nu har överenskommits baseras på marknadsvillkor och träder i kraft i juni 2020. Som en del i omförhandlingen har parterna överenskommit att Billerud Korsnäs under kommande år i tre delbetalningar ska erlägga en kompensation om 15 miljoner euro till UPM", skriver Billerud Korsnäs.

En reservering av detta belopp kommer att göras i resultatet för det andra kvartalet 2020 och då redovisas som en jämförelsestörande kostnad.

"Jag är glad att vi har nått ett avtal som säkerställer den långsiktiga papperstillverkningen i Jakobstad till nytta för båda parter", kommenterar Helene Biström, Executive Vice President Division Paper.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Billerud - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -