SWEDBANK
USA-MYNDIGHETERS UTREDNINGAR KOMMER TA TID - VD (Direkt)

2020-05-28 12:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Amerikanska myndigheter fortsätter att utreda Swedbank och det är en process som kommer att ta tid.

Det sade Swedbanks vd Jens Henriksson under sitt anförande vid Swedbanks årsstämma för 2019 där han summerade ett turbulent år för banken.

Efter Finansinspektionens bot på 4 miljarder kronor för Swedbank och rapporten från advokatfirman Clifford Chance kan banken nu dock rikta blicken framåt, sade Jens Henriksson och upprepade ambitionen att Swedbank ska vara branschledande i kampen mot penningtvätt.

Det förta kvartalet var tufft för Swedbank med ett negativt resultat, men den underliggande verksamheten var god, argumenterade Jens Henriksson.

"Målet att vara en av de mest kostnadseffektiva bankerna i vår kategori består. När vi närmar oss årets slut kommer vi presentera en mer detaljerad plan för hur vi ska förbättra kunderbjudande och öka effektiviteten", sade Jens Henriksson.

Hans första halvår som Swedbank-chef har varit svårt, uppgav han med hänvisning till uppgiften att städa upp penningtvättsfrågan och att utveckla banken, samtidigt som coronakrisen har brutit ut.

Coronakrisen kommer att ha effekt under lång tid och Swedbanks främsta uppgift är nu att göra allt banken kan för att hjälpa sina kunder att hantera krisen, uppgav Jens Henriksson.

Vid årsstämman diskuterades frågan om varför Swedbank inte gjorde reserveringar i resultaträkningen för eventuella böter från svenska eller utländska myndigheter. Banken upprepade sitt budskap om osäkerhet både kring huruvida det kommer att bli böter och storleken på eventuella böter.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Swedbank A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -