New Equity Venture
New Equity Venture flerdubblar intäkterna men vänder till nettoförlust i första kvartalet (Finwire)

2020-05-28 08:42
Investeringsbolaget New Equity Venture flerdubblar intäkterna men vänder till nettoförlust i första kvartalet 2020 jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

Nettoomsättningen steg 1 817 procent till 11,5 miljoner kronor (0,6).

Rörelseresultatet blev -3,1 miljoner kronor (-4,7).

Resultatet före skatt var -2,7 miljoner kronor (25,1). Resultat från finansiella investringar var 0,4 miljoner kronor (29,8).

Resultatet efter skatt blev -2,4 miljoner kronor (25,9). Resultat per aktie hamnade på -0,57 kronor (8,33).

- Resultatet för kvartal ett 2020 är tillfredsställande men inte bra och vår underliggande verksamhet är starkare än någonsin. Men i jämförelse med 2019 är resultatet lägre, detta med anledning av försäljningen av OGI som skedde under kvartalet ett 2019. Koncernens resultat påverkas positivt av intressebolag Moba, medan dotterbolagen W & IT Solutions Group och Gogo samt intressebolagen Orgo Tech, Game Chest, Iaotek och Hubso påverkade resultatet negativt. Dock visar flera av innehaven positivt ebitda-resultat vilket är ett av våra grundkrav. Bolagets balansräkning är betryggande, men vi kommer som vi tidigare kommunicerat arbeta med att stärka den ytterligare, kommenterar vd Thomas Jansson i delårsrapporten.

- Vi går i talande stund igenom stora prövningar, inte bara i Sverige utan i hela världen, och hoppas såklart denna tid snart är över. Samtidigt kan dessa tider ge oss möjligheter men vår erfarenhet har lärt oss att tider som dessa kommer till ett slut och därför håller vi kontinuerligt örat mot rälsen för att se var vi kan finna nästa innovation eller geografiska expansion. Vi har sedan tidigare haft som mål att att etablera oss i USA under 2020, detta kan flyttas fram något, men kommer ske så snart världen öppnar upp igen. Med detta sagt ser vi fram emot kommande kvartal med fler investeringar såväl direkt, som genom våra innehav samt ökat underliggande substansvärde. Vårt långsiktiga mål, 3-5 år, att inneha 40-50 innehav med tillgångar mellan 750 - 1 000 miljoner kronor ligger kvar, kommenterar Thomas Jansson framtidsutsikterna.


[Tabell 1]

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

NanoCap Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -