Neurovive
Neurovive byter namn till Abliva den 29 maj (Finwire)

2020-05-28 08:50
Neurovive Pharmaceuticals ansökan om namnbyte till Abliva har godkänts av Bolagsverket. Handeln med aktien på Nasdaq Stockholm kommer den 29 maj att ske under det nya kortnamnet ABLI. Beslutet om namnbyte fattades på årstämman den 20 maj. Namnbytet till Abliva följer den nya företagsstrategin med fokus på primär mitokondriell sjukdom. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fokus framöver kommer främst att ligga på KL1333-programmet där bolaget, i den pågående kliniska fas Ia/b-studien, kommer att påbörja patientdelen så fort covid-19-pandemin tillåter start med tanke på patientsäkerhet. Parallellt produceras det kliniska prövningsmaterialet av KL1333 och den kliniska fas II-studien förbereds för att kunna starta i enlighet med planerna första halvåret 2021.

I det andra fokusprojektet, NV354, pågår prekliniska säkerhetsstudier och läkemedelssubstansen har producerats i syfte att ta projektet till klinisk fas I under nästa år.

- Det finns ett stort otillfredsställt behov av behandlingsalternativ för primära mitokondriella sjukdomar, vilket leder till allvarligt lidande för patienter och deras familjer. Vårt ökade strategiska fokus, tillsammans med en stärkt finansiell ställning efter den senaste nyemissionen, ger oss goda möjligheter att leverera välbehövliga nya behandlingsalternativ till patienter som behöver dem och samtidigt bygga aktieägarvärde, säger vd Erik Kinnman.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Abliva - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -