KLÄDHANDEL
BOOHOO-AKTIEN RUSAR EFTER FÖRVÄRV (Direkt)

2020-05-28 09:26

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nätmodehandlaren Boohoos aktie steg med över 10 procent på torsdagsmorgonen efter bolagets tillkännagivande att de återstående 34 procenten av aktierna i damklädhandlaren Prettylittlething.com förvärvats.

Boohoo kommer finansiera förvärvet av Prettylittlething.com, som köps upp för 270 miljoner pund, med en kombination av aktier och kontanter. Affären spås bidra väsentligt och omedelbart till vinsten, enligt klädhandlaren.

Tidigare i maj tog Boohoo in 198 miljoner pund i en accelererad bookbuilding med siktet inställt på förvärv, genom vilka bolaget avser "tillvarata de många möjligheter som väntas uppstå på den globala klädmarknaden under de kommande månaderna". Boohoo uppgav i samband med kapitalanskaffningen att "ett antal förvärvsmöjligheter" utvärderades.

Prettylittlething hade en omsättning på 516 miljoner pund i det senaste räkenskapsåret. Försäljningen har ökat kraftigt de senaste åren, vilket kan konstateras av att omsättningen för 2017 var blott 55 miljoner pund.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Zalando SE - I dag

{point.key}

Hennes & Mauritz B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -