IPO
BIOFRIGAS NYEMISSION TECKNADES TILL 170% INFÖR SPOTLIGHT (Direkt)

2020-05-28 13:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den nyemission på 17 miljoner kronor som det Göteborgsbaserade biogasbolaget Biofrigas gjorde inför noteringen av aktien på handelsplattformen Spotlight Stock Market tecknades till 170 procent. Bolaget tillförs 960 nya aktieägare.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Första dag för handel är beräknad att bli den 18 juni, i linje med tidigare tidsplan från företaget.

"Det kapital vi nu erhåller möjliggör för Biofrigas framtida expansion och att vi kan nå de målsättningar vi satt upp för kommande år. Vi ser mycket fram emot att kunna leverera på dessa målsättningar och bidra till att biogasen gör nytta i samhället", uppger vd Jonas Stålhandske i pressmeddelandet.

Biofrigas ska tillhandahålla tillverkningsanläggningar för lokalproducerad flytande biogas och därmed bidra till minskade klimatutsläpp i transportsektorn, sade Jonas Stålhandske nyligen i en tv-intervju med Nyhetsbyrån Direkt där han även berättade om utmaningen för det växande företaget att få tillgång till bra kompetens och resurser.

Foto: Biofrigas lokala anläggning för produktion av flytande biogas från rågas. Anläggningen ryms i en 12 meter lång container av standardstorleken 40 fot. Bildkälla: Biofrigas

Bolagets småskaliga produktionsanläggningar tar emot så kallad rågas från en rötgasanläggning, en anläggning som alltså i sig inte ingår i bolagets erbjudande. Genom att sälja småskaliga anläggningar som placeras nära rötningsanläggningar ska bolaget konkurrera med modellen om storskalig insamling och centraliserad bearbetning av rågas till flytande biogas.

Jonas Stålhandske anser att flytande biogas är på frammarsch som fordonsbränsle med allt fler tankstationer. Konkurrensen från eldrift som alternativ för slutkunderna i transportsektorn ska hanteras genom effektiviteten hos flytande biogas vid framförallt långa och tunga transporter där batterier inte står sig lika bra. Även fartygssektorn utgör enligt bolaget en affärsmöjlighet.

Foto: Nyhetsbyrån Direkts reporter Johan Lind intervjuar Biofrigas vd Jonas Stålhandske.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -