DIGNITANA
MATTAD TILLVÄXTTAKT I APRIL OCH MAJ PGA COVID-19 (Direkt)

2020-05-28 09:14

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Skalpkylningsbolaget Dignitanas totala intäkter ökade till 12,5 miljoner kronor (10,1) under första kvartalet 2020.

Intäktsökningen är främst resultatet av tillväxt för patientbehandlingar i USA och intäkter för uthyrning av enheter, skriver Dignitana i kvartalsrapporten

Rörelseresultatet låg på -12,5 miljoner kronor (-4,7). Nedgången i rörelseresultat förklaras av ökade avskrivningar hänförliga till avskrivningen av utvecklingskostnader och det ökade antalet Dignicap Delta-enheter som installerats i USA i kombination med högre drifts- och personalkostnader förknippade med det nya Deltasystemet.

Rörelseresultatet på ebitda-nivå var -8,8 miljoner kronor (-2,8) och nettoresultatet -12,8 miljoner kronor (-5,3).

Likvida medel låg på 8,8 miljoner kronor (21,7) vid periodens slut.

Enligt Dignitana mattades tillväxttakten av under april och maj till följd av försiktighetsåtgärder som vissa kliniker vidtagit mot covid-19.

"Omfattningen av resultateffekten på grund av pandemin är ännu oklar eftersom situationen fortfarande förändras. Vissa kliniker håller dock redan på att återuppta den vanliga verksamheter och tillåter nya patienter att använda Dignicap igen", skriver Dignitana. Bolaget har också inlett flera nya installationer med stöd av sitt webbaserade utbildningsprogram.

Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Dignitana - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -