Dicot
Dicot har erhållit resultat från studie rörande traditionella naturmedel vid behandling av sexuella dysfunktioner på Madagaskar (Finwire)

2020-05-28 09:05
Forskningsbolaget Dicot har erhållit resultat från en retrospektiv studie rörande den folkmedicinska användningen av traditionella naturmedel vid behandling av sexuella dysfunktioner på Madagaskar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dicots kandidatsubstans Libiguin, under utveckling som läkemedel vid behandling av erektionssvikt och för tidig utlösning, upptäcktes genom studier av biologiskt aktiva komponenter i roten från trädet Neobeguea mahafalenis som växer lokalt på ett begränsat område på sydvästra Madagaskar. Roten används av lokalbefolkningen för att behandla sviktande sexuell förmåga speciellt hos äldre män.

Studien på Madagaskar genomfördes under april till maj 2020 genom intervjuer av drygt 200 användare av en dryck som tillreds genom att roten men även barken från trädet kokas eller lakas ur i vatten. Intervjuer har även genomförts med läkare och hälsovårdsarbetare som kommer i kontakt med användare av naturmedel inom regionen, samt med så kallade "healers" vilka lokalt tillhandahåller växter för behandlingar av sjukdomstillstånd.

En stor majoritet av de intervjuade var mycket nöjda med effekten av drycken och inga av de framkomna resultaten indikerar att Libiguin skulle några ge allvarliga biverkningar. En del av de intervjuade har regelbundet använt drycken under många år med positiva resultat utan att ha märkt några negativa effekter. En stor del av männen tar drycken upp till sju dagar i rad och därefter gör de ett uppehåll innan en ny kur intas. Detta är i likhet med den hypotes som Dicot tidigare har antagit med användandet av Libiguin som ett långvarigt verkande medel.

Sammanfattningsvis stärker resultaten Dicots förhoppning att effekten av Libiguin är mer långvarig än existerande behandlingar, att inga allvarliga biverkningar rapporterats och att detta då skulle erbjuda marknaden för sexuell dysfunktion något helt nytt.

- Studien på Madagaskar baseras på den subjektiva upplevelsen hos användaren av drycken, men är ändå en viktig pusselbit som adderar till den grund som Dicots fortsatta utvecklingsarbete bygger kring läkemedelskandidaten Libiguin, som läkemedel vid behandling av erektionssvikt och för tidig utlösning. Det vi rapporterar här är våra första resultat men studien innehåller andra intressanta iakttagelser som vi fortsätter att analysera säger Göran Beijer, vd för Dicot.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Dicot - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -