Storbritannien
Premier League ett steg närmare återupptagande, klubbarna tillåter kontaktträning (Finwire)

2020-05-27 14:53
Premier League, den högsta fotbollsdivisionen i England, närmar sig ett återupptagande efter att klubbarna enhälligt röstat för att återuppta kontaktträningar. Det rapporterar Sky News.

Nästa hinder blir spelarna som får ta ställning till om de vill träna i grupp med inslag av fysisk kontakt. De har hittills tränat i mindre grupper utan kontakt.

I förra veckan blev det känt att två spelare från två olika klubbar bär coronaviruset. Totalt har åtta positiva resultat uppstått sedan massiva tester inletts. En spelare, Watfords anfallare Troy Deeney, har redan sagt att han inte tänker återgå till att träna för att inte smitta sin femåriga son som har andningsbesvär.

Klubbarna hoppas på att ligan kan återupptas den 19 juni. I ett uttalande uppgavs det dock att arbetet fortsätter mot att återuppta ligan ”när förhållanden tillåter”.

Premier League stoppades i mars och kvar återstår totalt 92 matcher. Överlägsen ligaledare är Liverpool. Klubben behöver bara två vinster till för att knipa första ligatiteln på 30 år.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -