LIFE ASSAYS
NETTOFÖRLUSTEN MINSKADE 1 KV, GÖR LAGERNEDSÄTTNING (Direkt)

2020-05-27 07:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det NGM-listade medicinteknikbolaget Life Assays redovisar ett nettoresultat för koncernen om -1,5 miljoner kronor (-4,6) för det första kvartalet 2020.

Nettoomsättningen ökade till 2,1 miljoner kronor (1,5).

Kassaflödet för den löpande verksamheten uppgick till -3,2 miljoner kronor (-4,4) för kvartalet. De likvida medlen vid periodens utgång var 1,2 miljoner kronor (0,2).

I ett separat pressmeddelande på torsdagskvällen informerar Life Assays om en diskrepans mellan bokslutskommunikén, som publicerades i februari i år, och den kommande årsredovisningen. Bolaget har beslutat vidta extra försiktighetsåtgärder och att göra ytterligare en nedsättning av varulagret per årsskiftet. Diskrepansen uppgår till cirka 600.000 kronor.

Vd Anders Ingvarsson uppger i rapporten att bolaget under årets första kvartal har varit helt fokuserat på att, tillsammans med samarbetspartnern Abreos, genomdriva projektet Aegirbio samt att hålla sin position på den nordiska veterinärmarknaden i väntan på att veterinärverksamheten kan avyttras.

Planen är att notera Aegirbio på Nasdaq First North Growth Market under årets förta halva, vilket tidigare meddelats.

"Vi har förvisso inte avyttrat veterinärverksamheten ännu men vi bibehåller vår försäljning i Norden samtidigt som kostnaderna sjunker. Till det som redan gett genomslag sänker vi kostnaderna ytterligare genom att flytta till lokaler som bättre passar vår verksamhet i storlek och kostnad. Detta gör att vi tror oss kunna vänta ut coronapandemin och ta upp de diskussioner som lades på is under mars", skriver vd:n i delårsrapporten.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -