KOLLECT ON DEMAND
INTÄKTERNA STEG, RESULTATET SJÖNK 1 KV (Direkt)

2020-05-27 08:48

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Irländska Kollect on Demand, som erbjuder bokning av avfallstjänster via digital plattform och vars aktie handlas på First North i Stockholm, redovisar ett nettoresultat för det första kvartalet 2020 på -2,8 miljoner kronor (-0,1).

För kvarvarande verksamhet var nettoresultatet -2,8 miljoner kronor (-0,6).

De totala intäkterna för kvarvarande verksamhet steg till 8,9 miljoner kronor (4,5).

Kollect on Demand uppger att första kvartalet började som förväntat och att intäkterna över alla affärsvertikaler i stort nådde målet i januari och februari.

"I mitten av mars 2020 började emellertid den ekonomiska störningen orsakad av ankomsten av covid-19 till Irland att påverka samhällets ekonomi och företagets verksamhet", skriver företaget i rapporten.

"Det är inte överraskande att den ekonomiska aktiviteten på företagets marknader har påverkats drastiskt vilket kommer att fortsätta så länge som folkhälsoåtgärderna pågår. Som svar på detta implementerade företaget en plan för att minska alla kostnader där det är möjligt för att spara kapital och uppnå lönsamhet", uppges det i rapporten.

Intäkterna från insamlingen av sophämtning, containers, Bigbin (smart avfallskomprimator) och skräpborttagning låg enligt Kollect on Demand över målet för mars. Intäkterna från kommersiell uppsamling av skräp samt containerhyra har dock påverkats något eftersom bygg-, hotell och turistnäring stängdes, uppger bolaget.

Efter utgången av första kvartalet har företaget fortsatt att minimera utgifterna för tillväxtaktiviteter och minska kassaflödet där det har varit möjligt, heter det.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Kollect on Demand Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -