Catella
Catella slutför avvecklingen av bankverksamheten (Finwire)

2020-05-27 07:03
Styrelsen för finansbolaget Catella har beslutat att slutligt avveckla verksamheten i Catella Bank med ambitionen att återlämna banklicensen till tillsynsmyndigheten under det första halvåret 2021. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Catella har tidigare kommunicerat att man förväntar sig ett nettoresultat från avyttringar och kostnader relaterade till avvecklingen som skyddar värde i form av eget kapital om 437 miljoner kronor.

Försäljningsintäkterna har varit i nivå med de värden som prognostiserades medan kostnaderna blir högre bland annat på grund av att avvecklingen tagit längre tid än förväntat.

I nuläget förväntas cirka 350 miljoner kronor i värden relaterat till bankavvecklingen komma Catella till godo när processen är klar.

Kostnader för avveckling om cirka 80 miljoner kronor kommer att reserveras i andra kvartalet 2020.

"Bankverksamheten beräknas vara avslutad under första halvåret 2021 då en ansökan om återlämnande av banklicensen kommer att inges till tillsynsmyndigheten CSSF. Catella kommer då att komma ur den konsoliderade situationen som har medfört ett omfattande regelverk och en ineffektiv kapitalstruktur för hela koncernen", skriver bolaget.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Catella B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -