ANOTO
SPÅR LIVESCRIBE MINSKAR FSG INOM DETALJISTSEKTOR 2 KV (Direkt)

2020-05-27 08:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Anoto räknar med att segmentet Livescribe, som erbjuder konsumentprodukter för digitala anteckningar, minskar försäljningen inom detaljistsektorn under det andra kvartalet 2020.

Det skriver Anotos vd Joonhee Won i delårsrapporten under rubriken utsikter.

Han hänvisar till att Amazon och andra online-distributörer under coronapandemin ändrat fokus till att primärt leverera nödvändigheter och andra produkter relaterade till coronapandemin.

"Vi ser viss återhämtning i försäljning i maj, men räknar med att ordernedgången kommer att fortsätta till dess att samhällen och ekonomin åter öppnas upp", skriver han.

Under andra kvartalet har en lagerhållning av pennor byggts upp i en förberedelse för en ökad efterfrågan under tredje kvartalet.

För segmentet Enterprise Forms, som erbjuder digitalisering och automatisering av rutiner, räknar Anoto med en gradvis återhämtning under det andra och tredje kvartalet 2020, skriver Joonhee Won och uppger att bolaget ser en viss ökning i försäljningsaktivitet, framförallt inom hälso- och sjukvårdsmarknaden.

Affärssegmentet Kait stod i stort sett stilla under det första kvartalet på grund av att skolor på bred front stängdes i mars 2020. Anoto förväntar sig att skolor stegvis börja öppna i maj/juni 2020 för att sedan öppnas åter globalt i september 2020.

Under det första kvartalet växte omsättningen inom segmentet Livescribe med 19 procent till 11 miljoner kronor (9) medan försäljningen inom Enterprise Forms däremot sjönk med 68 procent till 4 miljoner kronor (11).

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Anoto Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -