Singapore
Singapore reviderar ned tillväxtprognosen för tredje gången i år, lanserar ett fjärde stimulanspaket (Finwire)

2020-05-26 10:19
Singapore har för tredje gången i år reviderat ned sin BNP-prognos. Nu räknar den sydostasiatiska stadsstaten med att ekonomin backar med 4-7 procent i år, enligt handels- och industriministeriet. Det rapporterar CNBC.

Den föregående prognosen utmålade en BNP-minskning på 1-4 procent.

Singapores ekonomi backade med 0,7 procent i det första kvartalet, påverkad av coronaviruset. Utfallet var ändå bättre än väntade minus 2,2 procent, enligt ministeriet.

Detta till trots revideras BNP-prognosen ned eftersom ”störningarna i den ekonomiska aktiviteten för världens stora ekonomier har varit större än väntat”, sade ministeriet. Denna utveckling slår mot Singapores utåtriktade sektorer som tillverkning, transport och lager.

För att stödja ekonomin har regeringen därför tillkännagivit ett fjärde stimulanspaket på 33 miljarder singaporianska dollar, motsvarande 224 miljarder kronor.

Den sammantagna storleken på samtliga stimulanspaket uppgår till nästan 100 miljarder singaporianska dollar, motsvarande 679 miljarder kronor, för att hjälpa företag och hushåll drabbade av coronakrisen.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -