Eurocine Vaccines
Eurocine Vaccines tecnar avtal om toppgaranti för utnyttjande av teckningsoptionerna TO 3 (Finwire)

2020-05-26 14:31
Vaccinbolaget Eurocine Vaccines har avtalat om säkerställande av teckningsoptionerna TO 3 inför den lösenperiod som pågår den 1 juni till 12 juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har avtalat om garantiteckning avseende TO 3, så kallad toppgaranti, från Formue Nord Markedsneutral om 27,5 procent av emissionsvolymen för TO 3. Vidare har bolaget ingått teckningsförbindelser om ytterligare 0,5 procent med styrelse och ledning. Sammantaget har Eurocine Vaccines därmed avtalat om teckningsförbindelser och garantiteckning motsvarande 28 procent av emissionsvolymen för TO 3.

Styrelsen, ledningen samt den större ägaren Vismederi har ingått avtal om lock up avseende 100 procent av sina respektive aktieinnehav, motsvarande 4 procent av aktierna i Eurocine.

- Vi säkerställer nu en del av kapitalet för vår verksamhetsutveckling, vilket gör att vi kan fokusera på våra värdedrivande målsättningar. Dessa inkluderar i närtid avtalet med Spixia kring klamydiavaccinkandidaten och förberedande aktiviteter inför klinisk studie, kommenterar vd Hans Arwidsson.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Eurocine Vaccines - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -