Invisio
Affärsvärlden ger köpråd för Tokmanni och Millicom (Finwire)

2020-05-25 07:36
Affärsvärlden rekommenderar köp av finska Tokmanni och Millicom i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avakta för finska Uponor och Invisio.

Lågpriskedjor tar andelar i lågkonjunktur. Stora aktörer väntas också klara sig bättre genom coronapandemin. Bägge faktorerna gynnar finska Tokmanni. "Vi ser köpläge på försiktigt värderad, konjunkturtålig vinstillväxt", skriver Affärsvärlden.

Investmentbolaget Kinneviks styvmoderliga behandling av teleoperatören Millicom har pressat aktiekursen rejält. Addera en viruskris till det och aktien står nu lägre i kurs än under finanskrisens värsta botten. "Aktien passar inte alla, risknivån är hög och det är många svårbedömda osäkerhetsfaktorer i spel. Vi tror ändå att Millicom fallit väl mycket och kan vara ett bra köp på de här nivåerna", skriver tidningen i sin slutsats.

Finska Uponor har ett starkt varumärke i växande marknader för vatten- och energibesparing. Aktien är inte dyr, men byggvarurelaterat kräver sin rabatt. Affärsvärlden ger aktien ett neutralt råd och föredrar i sektorn Inwido och norska Multiconsult.

Inviso som tillverkar kommunikationslösningar för militär och polis har ett starkt år i ryggen. Tillväxtutsikterna är goda och bolaget verkar inte påverkas nämnvärt av viruskrisen. "Här och nu är säkerhetsmarginalen för liten för ett köpråd och rådet blir således neutral. Men Invisio är ett bolag värt att ha ögonen på", skriver tidningen.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

INVISIO - I dag

{point.key}

Millicom Int. Cellular... - I dag

{point.key}

Tokmanni Group Oyj - I dag

{point.key}

Uponor Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -