EUROPABÖRSER
UPP FÖR TURISM OCH FLYGRELATERAT, STOXX 600 +1,4% (Direkt)

2020-05-25 17:41

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Europabörserna hade en positiv utveckling under måndagen, då aktier inom turism och flygrelaterade verksamheter lyftes av att flera länder i regionen gav besked om att gränser ska öppnas och resenäringen kan ta fart lagom till sommaren.

Samlingsindexet Euro Stoxx 600 var upp med 1,4 procent och en av de största storbolagsvinnarna var resebolaget Tui, som rusade 14 procent.

I London höll börsen stängt, men British Airways-ägaren IAG:s Madrid-handlade aktie steg 13 procent. Parisbörsens CAC 40-index var upp med 2,2 procent. Den indextunga och av pandemin svårt drabbade lyxindustrin gick dock fortsatt sämre än index. Flygtillverkaren Airbus steg 8,5 procent på den senaste tidens karantänslättnad.

DAX-indexet i Frankfurt steg i sin tur med 2,8 procent. Här fick Lufthansa extra kraft av en överenskommelse med tyska regeringen om en räddningsaktion där staten tar en 20-procentig andel för kapitalinfusion och lån värda upp till 9 miljarder euro. Flygbolagets aktie slutade 6,1 procent upp.

Kemi- och läkemedelskoncernen Bayers aktie rusade 8,4 procent efter att bolaget meddelat framsteg mot förlikning i processen med de massiva skadeståndsanspråk som riktats mot bolaget för bekämpningsmedlet Roundup från användare som fått lymfcancer.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Kering SA - I dag

{point.key}

LVMH Moet Hennessy Lou... - I dag

{point.key}

Deutsche Lufthansa AG - I dag

{point.key}

Bayer AG - I dag

{point.key}

Air France-KLM - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -