Cliens Mixfond B
Cliens Mixfond - köpt i storbolag (Finwire)

2020-05-25 11:03
Fonden Cliens Mixfond B steg 3,8 procent i april, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 4,3 procent. Det framgår av en månadsrapport av förvaltarna Wilhelm Högström och Carl Sundblad.

Lifco, AstraZeneca och Indutrade var de innehav som gick bäst under april. Sandvik, Telia och Assa Abloy bidrog negativt under månaden.

Fonden har köpt aktier i Ericsson, Volvo och Hexagon. Man har reducerat innehaven i Bonava, NIBE och Latour. Vid slutet av månaden hade fonden en aktievikt om cirka 55,3 procent vilket är en ökning från föregående månad. Det ingår cirka 3 procent preferensaktier utgivna av fastighetsbolag i aktievikten.

"Börsen vände med besked under månaden och vi har främst köpt lite större bolag med god likviditet då dessa har en tendens att gå lite bättre i inledningen av en vändning likt den vi sett under månaden" skriver förvaltarna.

Man har nu börjat använde den stora kassan som man haft. Beredskapen finns dock där om det åter skulle bli perioder med skakigare börsklimat avslutar förvaltarna.

[Tabell 1]

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Cliens Mixfond B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -