Chordate Medical
Oberoende dataanalys av tidigare studie stödjer Chordate Medicals rinitbehandling (Finwire)

2020-05-25 15:15
Medicinteknikbolaget Chordate Medical meddelar att en vetenskaplig artikel har publicerats från Amsterdams universitet.

Artikeln redovisar en PP-analys (Per-Protocol) av studiedata från en mulitcenterstudie i Sverige 2014, med Chordates rinitbehandling.

Resultaten av den nya analysen visar att effekten från Chordates K.O.S-behandling var signifikant bättre än placebo, vid det primära effektmålet en månad efter en behandling.

"I den här studien från 2014 förekom ett större antal patienter som inkluderats av misstag vilket påverkade ITT-resultatet negativt. Det är därför oerhört glädjande att en oberoende forskargrupp vid Amsterdams universitet har kunnat göra en ny PP-analys på studiens grunddata. Vi har på detta sätt fått fram ett viktigt vetenskapligt bevis för önskad effekt med vår behandling av kronisk nästäppa", säger vd Anders Weilandt.

Ytterligare analys av studiematerialet visade på nya viktiga fynd där de patienter som kunde sluta med avsvällande nässprej i kombination med K.O.S-behandlingen, uppvisade ytterligare signifikant förbättring av sin nästäppa.

I den ursprungliga artikeln från studien redovisades endast en ITT-analys (intention-to-treat) där ingen signifikant förbättring av besvären med nästäppa detekterades, vid samma tidpunkt.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Chordate Medical Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -