AXA WF Defensive Optimal Income F EUR
2,5 av 3 kriterier uppfyllda för ekonomisk återhämtning - AXA WF Defensive Optimal Income ökade 3,1 procent i april (Finwire)

2020-05-25 16:52
Fonden AXA WF Defensive Optimal Income F EUR steg 3,1 procent i april, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 6,0 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Enligt förvaltarna hade man intagit en defensiv position i fonden i och med osäkerheten, främst i USA. Under månaden tog man dock ett beslut att öka risken i och med att man enligt förvaltaren ser att det delvis finns tecken för återhämtning. Men man har fortfarande negativ allokering i fonden, men dock i mindre grad.

Man ökade upp risken i fonden på grund av att man anser att 2,5 av 3 kriterier är uppfyllda för att kunna gå ur krisen. Kriterierna för detta är centralbanksstöd, stöd från regeringar och avmattning av virusets spridning. Förvaltaren anser att de första två är uppfyllda, men att det sista kriteriet bara delvis är uppfyllt.


[Tabell 1]

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -