Carnegie Strategy
Minskat risk i obligationsbenet för Carnegie Strategy, som ökade 8,7 procent i april (Finwire)

2020-05-22 14:00
Fonden Carnegie Strategy steg 8,7 procent i april. Sedan årsskiftet har fonden minskat 13,0 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren John Strömgren.

Fonden har köpt aktier i Telia och SCA. Förvaltaren motiverar.

"Telia-aktien visade programenligt relativt god motståndskraft i början av börsnedgången, men en återvändande riskaptit kombinerat med en sämre rapport än väntat har den senaste tiden påverkat aktien negativt. Vi tycker aktien framstår som intressant på nuvarande nivåer. Förväntningarna på vad den nya vd:n Allison Kirkby, tidigare Tele2, ska kunna genomföra är troligen nu rimligt ställda. Under månaden utökades även innehavet i SCA. Positivt är att bolaget i senaste rapporten räknar med att kunna öka skogsavverkningen med 25 procent fram till 2025."

Man har i fonden minskat risken i obligationsbenet genom att sälja en del high yield-innehav och istället köpa obligationer i Industrivärden samt placera medel i Likviditetsfonden. Detta gör man för att skapa beredskap för att kunna agera vid eventuella kommande svackor på såväl aktie- som företagsobligationsmarknaderna.

Aktieandelen ligger nära oförändrad på cirka 60 procent.


[Tabell 1]

Love Josefsson
love@finwire.se, 0708-97 44 06
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Carnegie Strategy 3 SE... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -