SCANDIC HOTELS
KLAR TENDENS TILL FÖRBÄTTRING DAG FÖR DAG - VD (Direkt)

2020-05-20 09:07

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Scandic har sett en tydlig trend med förbättrad beläggningsgrad sedan ungefär påsken. Det rör sig om fortsatt låga tal, men det är en klar tendens med successiv förbättring dag för dag.

Det säger Scandics vd Jens Mathiesen till Nyhetsbyrån Direkt.

"Vi tror att det från mitten-slutet av juni blir ytterligare lite bättre. Och det är delvis för att vi öppnar fler hotell", säger han.

I nuläget är omkring hälften av Scandics hotell öppna och de kommer veckovis att öppna fler hotell. Till slutet av augusti räknar de med att alla hotell ska vara öppna igen.

Scandic har gjort en undersökning hos sina lojalitetsmedlemmar med svar från Sverige, Norge och Danmark som visar att merparten räknar med att ha semester i hemlandet.

"Merparten säger också att de räknar med att åka med bil och merparten, mer än 80 procent, förväntar sig att hotell ingår i deras resplaner", säger Jens Mathiesen.

Vad de också säger är att de avvaktar med beställningar ganska sent, merparten förväntar att de bokar i juni.

På affärsreseområdet spår Scandic att det tar något längre innan det kommer tillbaka.

"Vi räknar inte med att det händer mycket på affärsreseområdet. Vi har en del projektarbetare, oljearbetare som ska ut till oljeplattformar eller på byggprojekt, det ser vi också rör sig mer positivt nu när folk vågar röra sig lite mer, men vi tror inte att affärsdelen kommer tillbaka på riktigt och börjar ta fart innan vi kommer in i augusti och framåt", säger Jens Mathiesen.

Sverige har till följd av en mer avslappnad strategi för att hantera coronaviruset legat över de andra länderna när det gäller beläggningsgrad. Finland är fortsatt ganska nedstängt medan Norge, Danmark och Tyskland börjar öppna upp. Vi räknar med

"Bokningstakten i Danmark och Norge förbättras från dag till dag på de hotell som är öppna. Fortsatt på låga tal, men det är en tydlig förbättring", säger vd:n.Scandic Hotels Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
3-mån stibor - -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -