På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

SVERIGE
KORTTRANSAKTIONER ÖKAT FRÅN APRIL-BOTTEN - SWEDBANK (Direkt)

2020-05-18 08:25

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Korttransaktionsdata för perioden till och med 12 maj indikerar att svensk konsumtion återhämtat sig sedan botten i mitten av april. Konsumtionen är däremot fortsatt klart lägre än samma period i fjol.

Det skriver Swedbank i en analys på måndagen.

"Total konsumtion undantaget livsmedel minskade med 20 procent under perioden 6 till 12 maj, mot samma period i fjol. Inklusive livsmedelsköp var nedgången 9 procent", skriver banken.

Förutom livsmedel så ökar utläggen på hemelektronik runt 30 procent medan möbler och renoveringar visar på ökningar om cirka 20 procent jämfört med i fjol. Hotell, restaurang och nöjen visar samtidigt på tapp om mellan 20 och 40 procent.

Reserelaterade verksamheter verkar fortsatt i en väldigt dämpad miljö. Detta inkluderar kollektivtrafik och taxi, fortsätter Swedbank.

Malcolm Svensson Rothmaier +46 8 5191 7918

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -