På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

LG
LG Chem vände till vinst i första kvartalet (Finwire)

2020-04-28 11:42
Sydkoreanska LG Chem vände förra kvartalets negativa rörelseresultat till ett positivt i första kvartalet. Det som bidrog var en rejäl prestationsförbättring inom batteriverksamheten.

Rörelseresultatet blev 236,5 miljarder won, motsvarande 1,9 miljarder kronor. Jämfört med året innan handlar det om försämring på 15,8 procent.

Under första kvartalet kom rörelseförlusten inom batteriverksamheten att minskas med 80 procent till 51,8 miljarder won. Detta åstadkoms samtidigt som fabriker fick stänga ned på grund av coronapandemin.

”Även om effekterna av coronapandemin är oundvikliga i det andra kvartalet, ökar leveranserna av elbilar och elbilsbatterier och en förbättrad avkastning vid elbilsfabriken i Polen kommer troligen stärka LG Chems försäljning och lönsamhet”, säger företaget till Korea Herald.

Intäkterna föll med 4,5 procent till 7,1 biljoner won.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -