Boeing
Boeing drar sig ur affären med Embraer (Finwire)

2020-04-27 07:18
Boeing har valt att dra sig ut affären om att köpa brasilianska Embraers civila flygplansverksamhet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolagen hade kommit överens om att placera den civila flygverksamheten i ett samriskbolag som skulle ägas av Boeing till 80 procent. Boeing skulle betala 4,2 miljarder dollar för sin andel.

På fredagen löpte tidsfristen ut för affären utan att parterna kom överens. Enligt Boeing beror detta på att Embraer inte mött villkoren för att slutföra transaktionen. Vilka dessa är vill Boeing inte ange.

Embraer å sin sida är upprörda och anklagar Boeing för att medvetet ha försenat avtalet på grund av en ovilja att slutföra det. Embraer har sagt att det tänker stämma Boeing. Enligt Bloomberg News kan Boeing komma att behöva betala upp till 100 miljoner dollar för att ha dragit sig ur affären.

Boeings beslut kring Embraer-affären kommer sedan man hamnat i finansiella svårigheter under coronapandemin. Den har förvärrat tillståndet inom flygplanstillverkaren som redan plågas av markbundenheten för 737 Max-modellen efter två dödsolyckor. Boeing har tidigare sagt att det kommer behöva statligt stöd.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Boeing - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -