Swedbank
Swedbank räknar med förlust i första kvartalet - räknar med höga kostnader under året (Finwire)

2020-04-08 07:17
Swedbank förväntar sig att uppvisa ett negativt resultat för första kvartalet. Detta på grund av stigande kostnader, kreditförluster på cirka 2,2 miljarder kronor som främst är kopplade till coronavirusutbrottet, samt sanktionsavgiften på fyra miljarder kronor från Finansinspektionen. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Situationen orsakad av Covid-19 är unik och svårbedömd, och läget förändras i snabb takt. Vi kommer fortsätta bevaka den makroekonomiska utvecklingen och göra nya bedömningar av kreditkvaliteten i låneportföljen under kommande kvartal”, skriver Swedbank.

Därutöver räknar banken med att de totala kostnaderna för helåret landar på cirka 21,5 miljarder kronor, exklusive sanktionsavgiften på fyra miljarder kronor från Finansinspektionen.

Kostnadssiffran är 1,5 miljarder kronor högre än tidigare uppskattat och relaterar huvudsakligen till utredningskostnader, ytterligare förstärkning av arbetet mot penningtvätt samt ökade insatser för att motverka coronaviruseffekterna för kunder.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Swedbank A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -