LÄKEMEDEL
OREXO-KONKURRENTEN INDIVIOR DRAR TILLBAKA GUIDNING (Direkt)

2020-04-08 10:46

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det brittiska läkemedelsbolaget Indivior drar tillbaka guidningen för helåret på grund av coronaviruspandemin med covid-19, framgår av en presskommuniké.

Indivior uppger sig inte kunna ge en reviderad prognos innan det är tydligare klarlagt hur länge och hur svårt marknaderna kommer störas av virusutbrottet.

Pandemin innebär således ytterligare problem för Indivior, som redan innan krisen tappat marknadsandelar för det bästsäljande opioidbehandlande läkemedlet Suboxone - där bland annat svenska Orexos preparat Zubzolv är en konkurrent.

Indivior skriver att det noterats en minskad efterfrågan för Suboxone de senaste veckorna, till stor del på grund av att patienter inte kunnat besöka hälsovården.

Orexo gav i mitten av mars en uppdatering om effekter från coronavirusutbrottet och uppgav då att det under förutsättning att de dåvarande restriktionerna kring covid-19 minskar under våren inte förväntades några betydande effekter.

Även svenska Camurus verkar inom området behandling av opioidberoende. Härifrån var budskapet ett annat i förra veckan - Camurus aktie rusade den 2 april efter att bolaget uppgett att en kraftig ökning i antalet patienter i behandling med Buvidal mot opioidberoende noterats.

"Vi ser en starkt ökad efterfrågan och ett stort intresse för Buvidal på våra marknader i Europa och Australien, till följd av covid-19 och behovet att minska belastningen i en just nu mycket pressad vårdsektor", sade Camurus vd Fredrik Tiberg i en kommentar till pressmeddelandet.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Orexo - I dag

{point.key}

Camurus - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -