Footway
Footway fullföljer förvärvet av Sportamore (Finwire)

2020-04-08 07:04
Footway genomför förvärvet av Sportamore efter att ha fått acceptans av aktieägare för motsvarande cirka 95,9 procent av totala antalet aktier och röster. Det framgår av ett pressmeddelande. Sedan tidigare har även Konkurrensverket lämnat förvärvet utan åtgärd.

Acceptfristen löpte ut den 3 april och Footway kommer att förlänga den till 17 april för de aktieägare i Sportamore som inte lämnat in sina aktier.

Under den förlängda acceptfristen kan Footway komma att förvärva aktier i Sportamore på marknaden.

Då Footway äger över 90 procent av aktierna kommer man även att initiera tvångsinlösenförfarande kring de återstående aktierna och se till att Sportamore avnoteras.

Footway lade den 17 februari ett bud på Sportamore. Budet är ett blandat erbjudande där aktieägaren för 33 procent av sina aktier erbjuds ett vederlag om 2,5 aktier i Footway per aktie i Sportamore samt för 67 procent av sina aktier erbjuds ett kontantvederlag om 46,40 kronor per aktie i Sportamore. Vid budets offentliggörande innebar detta en genomsnittlig ersättning per aktie i Sportamore om 45,28 kronor. Det exakta vederlaget för aktien påverkas dock av utvecklingen för Footways aktiekurs.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Footway Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -