BRAINCOOL
GÖR RIKTAD EMISSION PÅ 4,3 MLN KR (Direkt)

2020-04-08 18:06

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlight-listade Braincool har beslutat att genomföra en riktad emission om 4,3 miljoner kronor till en kurs på 2:77 kronor per aktie, motsvarande en rabatt på 10 procent jämfört med de senaste 15 handelsdagarna. Emissionen innebär en utspädning om 2,9 procent.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Tecknare är Modelity Equity, Gerhard Dal, Oliver Molse, Oscar Molse och Per Nilsson.

"Emissionen säkerställer ytterligare finansiering under pågående Covid-19-kris och möjliggör även att vi kan minska skuldsättningen", skriver Braincools vd Martin Waleij.

Braincool har även initierat finansieringsprocesser som möjliggörs av den pågående Covid-19-krisen, genom att ansöka om lånefinansiering över 1-3 år av Almi och banker som erhåller säkerheter utställda av Riksgälden.

"Vi har haft en god dialog med våra nuvarande långivare och ser möjligheter att skapa förutsättningar till en ny gedigen långsiktig finansiering i bolaget", heter det.

Vidare har Braincool i anslutning till pandemin sökt och erhållit anstånd om 1,4 miljoner kronor från Skatteverket avseende arbetsgivaravgifter och avdragen skatt.

Bolaget har även anpassat USA-organisationen till att minska med en årskostnad om 5 miljoner under 2020. Även den svenska organisationen har dragits ned med 3,5 tjänster under innevarande år.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


BrainCool - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -