Parans
Parans rullar ut sin nya hyrlösning i fler marknader successivt, betydande del av marknaden har efterfrågat en lösning - vd (Finwire)

2020-04-07 14:11
Teknikbolaget Parans Solar Lighting har upplevt att en betydande del av marknaden efterfrågat att kunna hyra sina solljusanläggningar istället för att köpa likt man gjort historiskt. Exakt hur stort uthyrning kommer att bli är det dock svårt att sia om redan nu. Det uppger vd Anders Koritz i en kommentar till Finwire.

Parans meddelade tidigare idag att man nått en överenskommelse med finansjätten Siemens Financial Services rörande att göra det möjligt för kunderna att hyra en anläggning istället för att köpa den likt man gjort historiskt.

Lösningen kommer enligt Parans-chefen att successivt rullas ut i olika marknader.

"Det är svårt att göra en bra bedömning kring hur mixen hyrd/köpt kommer se ut. Det som vi dock konstaterat är att en betydande del av marknaden har efterfrågat en sån här lösning, då den initiala investeringen inte blir lika stor. Vi kommer rulla ut lösningen successivt i våra olika marknader och kan kanske om något år kunna se trenden", uppger han.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Parans - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -