Pacific Explorer Dynamic
Lunding Gold, Techtronic och Silicon Motion Technologies köptes i Pacific Explorer Dynamic under mars (Finwire)

2020-04-07 18:14
Fonden Pacific Explorer Dynamic minskade 14,1 procent i mars. Sedan årsskiftet har fonden minskat 19,6 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Under månaden föll marknaden och prisade in coroanvirusets påföljder på den globala ekonomin. Fonden agerade genom att minska aktievikten till att tidigt i mars vara på 80 procent, med en kassa om 10 procent samt en kortposition som vägde uppemot 19 procent.

Lite över en vecka senare togs vinsten i den korta positionen hem och vid slutet av månaden var man förberedda på ytterligare marknadsfall och återtog en kort position.

"Nedgångsperioden sker ofta i ett antal omgångar eller vågor med kraftiga uppåtrekyler på vägen tills marknaden hittar en botten", beskriver förvaltarna.

Månadens starkaste innehav var Netease, Tencent samt de korta positionerna. På den negativa sidan utmärktes Banco Bradesco, ICICI Bank och Mahindra & Mahindra.

Nya innehav i fonden är Lundin Gold, Techtronic och Silicon Motion Technologies.

Under månaden såldes innehavet i Richter Gideon efter en stark kursutveckling, och samtidigt halverades Naspers och Cosan.

[Tabell 1]

Jakob Häger
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -