JLT
ÅTERKALLAR UTDELNINGSFÖRSLAG, GER PREL SIFFROR 1 KV (Direkt)

2020-04-07 08:19

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) JLT, leverantör av stryktåliga datorer för krävande miljöer, drar tillbaka utdelningsförslaget som en försiktighetsåtgärd till följd av rådande osäkerhet kring covid-19 och dess effekter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

JLT hade i samband med bokslutskommunikén i februari föreslagit en utdelning om 0:23 kronor per aktie.

"Styrelsen vidhåller samtidigt sin tidigare bedömning av den föreslagna nivån på utdelningen till aktieägarna, men väljer att återkalla utdelningen för att ge utrymme för att bättre kunna överblicka och hantera konsekvenserna av nuvarande situation vad gäller efterfrågan, leveranser, resultat och villkor för statliga stödåtgärder", heter det.

Vidare har JLT infört ett förebyggande åtgärdsprogram med syfte att förbereda verksamheten för de utmaningar och möjligheter som kan komma ur den pågående krisen kopplad till coronapandemin.

"Då JLT:s erbjudande ofta kommer in sent i kunders projektcykler har ingen större nedgång i orderingången noterats under första kvartalet. En lägre orderingång är emellertid att vänta längre fram i den pågående Coronakrisen. Vidare är en mycket viktig del i JLT:s försäljningsmetod att möta kunder ute på deras anläggningar, något som under rådande omständigheter inte är möjligt och därmed försvårar säljarbetet och väntas ha en negativ inverkan på försäljningen under en tid framöver", skriver JLT.

Åtgärdsprogrammet innefattar utöver redan genomförda insatserna bland annat avsikten att deltidspermittera personalen i det svenska bolaget i enlighet med av regeringen föreslagna regler för korttidsarbete, samt reducera antal anställda i den amerikanska verksamheten. Samtidigt har ledningsgruppen valt att sänka sina löner med 10 procent.

Preliminärt uppgick orderingången under det första kvartalet till 29 miljoner kronor (31) och faktureringen till 27 miljoner kronor (37). Utgående orderstock uppgår till 14 miljoner kronor (18).

Den sammanlagda utgående nettokassan uppgår till 50 miljoner kronor, var av 19 miljoner är placerad i diskretionär förvaltning med en aktieexponering på maximalt 20 procent. Resterande är banktillgodohavandena, huvudsakligen i svenska kronor och amerikanska dollar. Den absoluta merparten av tillgångarna är likvid. Inga räntebärande skulder föreligger.

Nettokassan om 50 miljoner kronor motsvarar i princip företagets totala rörelsekostnader, exklusive kostnad sålda varor för 2019, skriver JLT.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


JLT Mobile Computers - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -