AXKID
CORONA PÅVERKAR NEGATIVT 2 KV OCH 3 KV (Direkt)

2020-04-07 08:24

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Barnbilstolsbolaget Axkids största utmaning i dagsläget är försäljningen via fysiska butiker, vilket påverkats kraftigt av covid-19-pandemin i hela Europa sedan i början av mars.

"Försäljning via våra återförsäljare online har samtidigt påverkats något positivt av covid-19 och vi hoppas att denna trend ska fortsätta och till viss del kompensera för försäljningsbortfall i fysiska butiker", skriver bolaget.

Sammantaget kommer dock detta påverka Axkids försäljning negativt under andra och tredje kvartalet med påföljande negativa effekter på kassaflöde och resultat jämfört med samma period förra året, skriver bolaget.

Axkids har infört en rad kostnadsbesparande åtgärder i Sverige, Kina, Tyskland och Storbritannien.

"Sedan vår senaste rapport till marknaden har det skett betydande förändringar där covid-19 har utvecklats från en produktionsutmaning isolerad till våra kinesiska fabriker till en försäljningsutmaning på främst våra europeiska marknader", skriver bolaget.

Båda av Axkids kinesiska fabriker är dock tillbaka i full drift sedan en månad tillbaka och bolaget räknar med att den nya stolen Axkid One kommer att nå marknaden i slutet av maj.

I dagsläget ser Axkid inget behov av ytterligare externt kapitaltillskott relaterat till covid-19, men med rådande osäkerhet på marknaden är det svårt att förutse framtiden, heter det.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -