ALLIGATOR
FOKUS KLINISK PORTFÖLJ,KOSTNADSMINSKNING 80 MLN KR/ÅR (Direkt)

2020-04-07 09:06

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Alligator Bioscience har beslutat att öka fokus på den kliniska utvecklingsportföljen och kommer därför att minska investeringarna i icke-klinikrelaterade aktiviteter. Det inbegriper även neddragning av viss personal.

Efter genomförd organisationsförändring och kostnadsreduktion om drygt 80 miljoner kronor årligen är bolaget finansierat i ytterligare 18 månader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Besparingar genomförs även inom de kliniska programmen. Som en följd av den nya strategin kommer Alligator lägga ett varsel om tolv tjänster, motsvarande drygt 20 procent av bolagets personalstyrka, och påkalla förhandling med fackliga företrädare.

"Vi kommer nu att koncentrera Alligators resurser till de projekt som närmast i tid skapar absolut största värde. Detta gör även att våra tillgängliga medel räcker för att driva utvecklingen av våra kliniska program utan att tappa fart", kommenterar vd Per Norlén.

Som en följd av covid-19 förväntas utrymmet för att utföra kliniska prövningar tillfälligt att vara begränsat. De kliniska studierna med ATOR-1015 och ATOR-1017 fortgår men rekryteringstakten förväntas påverkas under en period.

"Det är i dagsläget för tidigt att bedöma hur detta påverkar tidslinjerna för studierna som helhet". Skriver Aligator.

De aviserade neddragningarna tillsammans med en potentiellt långsammare rekryteringstakt i de kliniska studierna bedöms minska bolagets kostnader på årsbasis med mer än 35 procent, från cirka 230 miljoner kronor till mindre än 150 miljoner kronor.

Den aviserade verksamhetsförändringen beräknas vara fullt genomförd under tredje kvartalet 2020.

Alligator har telefonkonferens om detta klockan 14.00 på tisdagen.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Alligator Bioscience - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -