Alligator Bioscience
Alligator Bioscience minskar investeringar utanför kliniska utvecklingsportföljen och varslar 12 personer (Finwire)

2020-04-07 09:06
Bioteknikbolaget Alligator Bioscience har beslutat att öka fokus på den kliniska utvecklingsportföljen, enligt ett pressmeddelande. Det innebär att investeringarna i icke-klinikrelaterade aktiviteter minskas vilket i sin tur resulterar i att 12 tjänster varslas. Det motsvarar drygt 20 procent av bolagets personalstyrka och förhandling ska nu ske med fackliga företrädare.

"Vi kommer nu att koncentrera Alligators resurser till de projekt som närmast i tid skapar absolut största värde. Detta gör även att våra tillgängliga medel räcker för att driva utvecklingen av våra kliniska program utan att tappa fart. Vi bedömer också att det är av största vikt för bolagets långsiktiga värde att även bibehålla vår spjutspetskompetens inom läkemedelsforskningen", säger vd Per Norlén.

Alligator uppger att neddragningarna tillsammans med en potentiellt långsammare rekryteringstakt i de kliniska studierna bedöms minska kostnaderna på årsbasis med mer än 35 procent. Det innebär att kostnaderna sjunker från cirka 230 till mindre än 150 miljoner kronor och kostnadsreduktionen gör att bolaget är finansierat i ytterligare 18 månader.

Förändringen beräknas vara fullt genomförd under tredje kvartalet i år.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Alligator Bioscience - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -